ÜYE GİRİŞİ ÜYE OLMAK İÇİN ALTTAKİ LİNK İ TIKLA

HAKKARİ YEMEKLERİ

(2.tarif) 8 kişilik yemek tarifiMalzeme 500 gr kemikli et,2 büyük kuru soğan,2 çorba kaşığı tereyağı,2 çorba kaşığı sıvıyağ,3 çorba kaşığı domates salçası,1 su bardağı besni üzümü,1 su bardağı nohut,1 su bardağı ceviz içi,1 su bardağı sumak,Nane, kekik,Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber,İçli köfte malzemesi: 500 gr orta yağlı kıyma, 2 su bardağı pirinç, Tuz, İç malzemesi: 500 gr kıyma,1 soğan,1 çorba kaşığı sıvıyağ,Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi,Nane, kekik, kimyon,Tuz, karabiber, kırmızıbiberYapılışı: * Nohudu, 2 su bardağı pirinci ve ceviz içini akşamdan ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün nohutun suyunu değiştirip haşlayın. Üzümü bol suyla yıkayıp 1 saat suda bekletin. 1 su bardağı sumağı 3-4 bardak kaynar suda 15 dakika bekletip suyunu süzün. Bir tencerede kemikli eti pişirin.* İç malzeme için; soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Tavada sıvıyağı kızdırıp kavurun. Kıyma ve baharatları ilave edip kavurmaya devam edin. Ceviz içini ekleyip tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.* İçli köfte için; pirinci robottan geçirin. Kıyma ve tuz ilave edip yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizi ıslatıp parçaları yuvarlayın. Baş parmağınızla ortasını çevirerek açın. Hazırladığınız iç malzemeden 1 kaşık koyup köfteyi kapatın. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin.* İki soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Büyük bir tencerede tereyağı ve sıvıyağı kızdırıp soğanı kavurun. 3 kaşık domates salçasını ekleyip karıştırın. * Tencereye sırasıyla, tuz, baharat, sumak suyu, kemikli et, nohut ve ceviz içini ilave edin. Su kaynayınca köfteleri ve üzümü ekleyin. Kısık ateşte 1 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder